Middelalder i hedebølgen 1095x700

1.-3. juli er der igen Danehof i Nyborg.  Sæt en dag af til besøget, for der er masser af oplevelser og aktiviteter for børn i hele byen 

middelalder2_1000x1400

Billederne her er fra sidste år, hvor solen skinnede over Nyborg, da vi besøgte Danehof. I år er vejrudsigten mere grå, men tag regntøj på, og oplev fægtekampe, ridderturneringer og markedsboder. Eller hvad med at se det kongelige åbningsoptog, se dukketeater og mærke middelalder-stemning i gaderne? Man kan også prøve bueskydning, høre musik eller kaste sig ud i at støbe tin.

DANEHOF1

Ridderturneringerne på Torvet er et af de absolutte højdepunkter. Kom I god tid, så I får en plads med udsyn. Ridderne vil dyste til hest med lanser, og det er et imponerende syn, når de suser forbi.

midelalder 1400x1000

Der sker noget i hele byen, så pak kondisko/gummistøvler og klapvogn, for I kommer til at gå en del. Der er markedsboder, hvor man kan købe mad, men ellers er det fint at sidde ved slottet med madpakker.

LÆS OGSÅ: BEDST FOR BØRN I NYBORG

HVOR: Nyborg by, start f.eks. ved slottet, gå en tur rundt i gaderne, og hold øje med, hvornår der er ridderturneringer.
HVORNÅR: 2.-3. juli. Officielt begynder Danehof fredag den 1., men programmet starter først for alvor lørdag kl. 10.
PRIS: Gratis. Man kan godt købe tribunebilletter til ridderturneringerne, hvis man vil være sikker på en plads og på at sidde ned, men kommer man i god tid, er der fint udsyn hele vejen rundt.
PROGRAM: I kan læse hele programmet for Danehof 2016     (PS: det er lang tid om at åbne…) 
LÆS MERE: om historien bag Danehof

 

(Tekst og foto: Lene Halmø Terkelsen)