IMG_6639

Hvordan føles det at kysse en krabbe? Hvordan bor en regnorm? Og hvordan finder man vej gennem skoven med et kompas? Man kan både blive klogere og have det skægt, når der er Naturens Dag i Middelfart den 11. september

Det er Anders og Katrine – bedre kendt som Lille Nørderne fra Ramasjang, der åbner Naturens Dag med underholdning på Strib Idrætsefterskole (Staurbyskovvej 6, Middelfart). De garanterer et musikalsk, børne- og dyrevenligt (!) show.

.Anders og Katrine pressefoto_

Naturaktiviteterne finder sted i Staurby Skov, i Middelfart og Strib og ved Føns, Ronæs og Køstrup. I Staurby Skov kan man f.eks. deltage i orienteringsløb og prøve geocoaching (GPS-skattejagt). Man kan også gå på insektjagt eller lære om træerne i skoven.

Der er også chance for at prøve at sejle kajak, høre om fugle, male sten og muslinger, røre ved fisk og prøve at være jæger. I den mere opbyggelige afdeling, kan man lære om affald – og hvorfor det er en dårlig idé at smide det i naturen. Vidste I f.eks. hvor lang tid et tyggegummi skal ligge i jorden, før det forsvinder? Nej, vel, men det kan man få at vide denne dag. Når det gælder den kulinariske del, er der mulighed for at smage bl.a. krabbesuppe, urter og friske fisk, samt bage snobrød.

Hindsgavl_naturpark_oplevelsescenter

Ved Naturcenter Hindsgavl (Galsklintvej 2, Middelfart) er der skattejagt fra kl. 12-17. I det hele taget sker der en masse omkring Naturcenteret, hvor man jo udover at lege på den store skønne naturlegeplads, kan låne udstyr til at gå på krible-krable-jagt i skoven eller ved vandhullet eller bygge fuglekasser.

Hindsgavl_legeplads_børn_på_bakke

Tjek hele programmet for Naturens Dag i Middelfart, hvor I udover aktiviteter og steder også kan læse mere om parkering, muligheder for mad og drikke og andre af de praktiske sager, som er rare at vide på forhånd.

(Fotos: Middelfart Kommune + PR-Foto/DR + Lene Halmø Terkelsen)

LÆS OGSÅ: OPLEV NATUREN MED BØRN – NATURVEJLEDERENS BEDSTE TIPS