fugl topfoto web

Tag på sanserundvisning, lær at tegne en fugl, og vær med til at sprætte en gås op. Der er masser aktiviteter for hele familien i forbindelse med udstillingen FUGL på Johannes Larsen Museet i Kerteminde. Fyn for børn har besøgt museet. Se billederne, og bliv inspireret til en sommerudflugt

telt entre web
Midt i haven på Johannes Larsen Museet er der slået et stort ekspeditionstelt op, hvor der hele sommeren er aktiviteter for børn. For de yngste er der hver onsdag en såkaldt sanserundvisning, hvor man skal se, dufte, smage, lytte og føle sig gennem udstillingen og haven. Det er fra uge 26-31, og man mødes ved teltet kl. 11.

Telt for børn web
Man kan klæde sig ud, male, lave fugle af flamingokugler, tegne med fjer og blæk eller folde en fugl i teltet.  Hver tirsdag i ugerne 26-31 kan man også se en gås blive dissekeret og få lov at plante noget af mavesækkens indhold i en urtepotte. Hva’ be’ har!? Det er kl. 11-14, og man kan komme og gå, som det passer én.

kvium web
Selve udstillingen FUGL er fin for børn. Fantastiske billeder og skulpturer, som alle – både store og små – umiddelbart kan se, hvad forestiller. Her er det Michael Kviums ”The Feast”. (Et imponerende værk på 300 x 500 cm).

bonano bedre web
Ikke bare indenfor på museet, men også i den skønne have er der kunst at kigge på. Kunstneren Alfio Bonnanos kæmpe fuglereder skyder op allevegne.

tallerken web
I kaffehuset kan man få en børneplatte for 45 kroner.  Der er laks, kylling med hjemmelavet guacamole, vagtelæg, frisk frugt og knasende knækbrød med ost. Umiddelbart ser det lidt ”voksen-agtigt” ud, men det hele gled ned. Man kan også få boller eller lækre kager med flødeskum.

gæs web
Mens vi nød maden, kiggede de her forbi. De fritgående ænder og gæs spadserer frejdigt mellem borde, kunstværker og rosenbuske.

familieværksted web 2
Hele året arrangerer museet familiecafeer én gang om måneden. Rigtigt hyggeligt koncept, hvor man tegner, maler, laver flaskeskibe eller prøver grafik i selskab med andre børnefamilier og museets dygtige formidlere. Der er saftevand, flødeboller og materialer til fri afbenyttelse. Hold øje med museets Facebook og hjemmeside, hvor I kan læse mere om arrangementerne.  Næste familiecafé er 31/7.

Læs mere om sanserundvisninger i sommerferien

Læs mere om dissekering af gæs

Læs mere om næste familiecafé på Johannes Larsen Museet

Hvor: Johannes Larsen Museet, Møllebakken 14, 5300 Kerteminde

www.johanneslarsenmuseet.dk

 

(tekst og foto: Lene Halmø Terkelsen)