gækkebrev 1095x500

I Børnekulturhuset Fyrtøjet i Odense klipper, maler og tegner de året rundt. I påskeferien er der gjort klar til pynt og gækkebreve i atelieret, og husets medarbejdere hjælper børn, forældre og bedsteforældre til en hyggelig krea-oplevelse. Fyn for børn har besøgt Fyrtøjet og fået eventyrpilot Isabel Mosgaards 8 gode råd til at klippe et flot gækkebrev:

1. Brug de rigtige materialer: En spids saks, evt. en blyant og skabelon og tyndt papir. Almindelig printerpapir er fint. Er det tykkere, er det vanskeligt at klippe igennem – er det tyndere, f.eks. silkepapir, kræver det øvelse. Mindre børn skal naturligvis ikke bruge spidse sakse.

2. Fold papiret tre gange. Til de allermindste børn er to gange fint.

3. Tegn evt. mønster op efter skabelon.

gækkebrev 6 gækkebrev 1

4. Start med kanten, hvor du f.eks. kan klippe bølger, takker eller små figurer. Det behøver ikke at være kunstfærdigt. Det vigtigste er at variere og have en god ide.
gækkebrev 2 gækkebrev 3

5. Klip ind i den foldede kant. Afhængig af alder og ambitionsniveau kan man klippe takker, små figurer eller smalle bølgede linjer. Igen er det vigtigste at variere. Pas på med at klippe for store huller.
gækkebrev 4

6. Farvelæg evt. gækkebrevet med f.eks. vandfarve eller blyanter. Farverne kan være et med til at gøre mindre børns mere simple klip flotte.

7. Pynt med blomster fra haven og evt. farvet papir til at klistre bagved. Både karton og silkepapir fungerer fint som baggrund. gækkebrev top

8. Skriv jeres gækkevers. Find inspiration på nettet. Måske skal verset tilpasses, så I laver jeres helt personlige udgave, hvor navnet står med f.eks. gækker, dyr eller andet?