strandvænget 4_730x400

Hvor kan man komme helt tæt på en dampende varm pony-mule? Spæne op og ned ad bakker? Balancere på træstubbe, klatre og gå en tur i strandkanten? Svaret er Strandvænget i Nyborg. Et sted med aktiviteter for både større og mindre børn.

Det 162.000 kvadratmeter store grønne og bakkede område, som ligger lige ned til Storebælt, rummer en masse muligheder for leg og hygge. Stedet har sin egen “mini-zoo” med tillidsfulde ponyer, geder, fugle, høns, ænder og kaniner. Det er tilladt at give geder og ponyer en humpel godt brød, og det er hyggeligt at iagttage dyrene i de fine omgivelser.

Sanselegepladsen med balanceredskaber, instrumenter, gynger, rør til at kravle igennem og huler fordeler sig over et stort område med stier og gode gemmesteder. Der er boldbane med fodboldmål, så husk en bold.

Madpakken kan man indtage ved et af de mange borde-bænke-sæt eller i en af de små pavilloner, som befinder sig i området. Udsigten til vandet er fantastisk, og det er nemt at komme helt ned til strandkanten, hvis man får brug for at dyppe fødderne eller smide et par sten i vandet.

Det er også let at komme rundt i området med barne- eller klapvogn, for der er gode stier. For de børn, der trænger til at droppe sutten – sådan én gang for alle – er der et kæmpe suttetræ, hvor man kan bidrage til den farverige pynt.

LÆS OGSÅ: BEDST FOR BØRN I NYBORG

Legeområder og dyr befinder sig bag ved den store bygning “Strandvænget”, som oprindeligt var bosted for udviklingshæmmede, men i dag huser flygtninge.

Området er stort. Rigtig stort. Det er på ingen måde overrendt af mennesker, og biler er der jo heller ingen af, så det er skønt at kunne lade børnene løbe helt frit uden formaninger om, at de skal passe på eller se sig for.

Når man alligevel er i Nyborg, foreslår vi at tjekke, om der er aktiviteter på Nyborg Slot eller besøge legepladsen ved Marinaen, hvor man kan spise en is og se på både.

Klik på billederne fra Strandvænget i galleriet til højre, og bliv inspireret til en udflugt.

Pris: Gratis.
Åbningstider: Døgnet rundt. Hele året.
Mad og drikke: Tag madpakker med, og spis dem med udsigt over Storebælt. Der er mange borde og bænke i området.
Toiletter: Der er offentlige toiletter ved Strandvænget og legepladsen  (de ligger ved den tidligere cafe). Toiletterne er åbne dagligt fra kl. 07-22.
Transport: I bil tager det ca. 35 minutter fra Odense eller Svendborg. Der er stor parkeringsplads foran institutionen Strandvænget. Derfra kan man gå om til området på 2 minutter. Der kører busser til området. Tjek www.rejseplanen.dk for offentlig transport.
Adresse: Strandvænget 1, 5800 Nyborg.
Læs mere: Om Naturlegepladsen Strandvænget i Nyborg