naturama2_730x400

Naturama er et sted, børn og forældre kan blive klogere. Der er skelletter og udstoppede dyr  fra vand, land og luft, og det hele er iscenesat med lys og lyd. Museet er indrettet i tre niveauer, og der er mange muligheder for, at børnene kan blive fascinerede af naturhistorien, men det kræver, at forældre (og børn) forstår at fokusere og vælge ud, for museet er fyldt med skærme og skilte med film og informationer.

Undervejs i udstillingen er der mulighed for at konkurrere. Et sted kan man dyste i at stå på ét ben – et andet i at hakke med fingeren hurtigere end et spættenæb. I børnerummet er der bl.a. klæd-ud-tøj og mulighed for at hvile sig i et kæmpe isbjørneskind.

Museets personale holder ofte små oplæg, hvor man f.eks. kan høre om insekter, og i butikken kan man købe opgaver til børn i forskellige aldersgrupper, og de kan være med til at strukturere besøget, men spørgsmålet er, om man vil betale yderligere 15-20 kroner oveni den forholdsvis høje billetpris for at løse opgaver.

På museet er der tænkt på de besøgendes behov. F.eks. kan man låne klapvogn, cafeen er lys og venlig, og selv påbudsskiltene er skrevet i en imødekommende tone (I stedet for at skrive, at dyrene ikke må berøres, gør man sødt opmærksom på, at dyrene ikke kan gå i vaskemaskinen).

Vores råd er at sætte god tid af til besøget og holde pauser undervejs, hvor man f.eks tegner, spiser, klapper bamser i butikken eller bare slapper af i caféområdet. På den måde kan de mange informationer nemlig nå at trænge ind.

Pris: Voksen: 140 kr, børn og unge (0-17 år): Gratis. Årskort 199 kr.

Åbningstider: Varierer efter årstid. Tjek dem på Naturamas hjemmeside

Mad og drikke: Hyggelig cafe med børnevenligt kort. Bemærk, at caféen tilbyder, at man kan få varmet sutteflasker til de allermindste.

Toiletter: Ja. Der er puslebord og mulighed for at amme på vandniveau.

Transport: Cirka 15 minutters gang fra banegård og rutebilstation. Er man i bil, kan man parkere ved badmintonhallen skråt overfor Naturama.

Adresse:
 Dronningemaen 30, 5700 Svendborg.

Læs mere om Naturama