Musiklegepladsen_Højby_730x400

Første gang, vi besøgte musiklegepladsen i Højby, var det lidt af en skuffelse. Vi stod der på en forblæst mark nær ved Odense-Svendborg-skinnerne, hvor toget susede forbi. Barnet var ikke indstillet på at daske på de grove træ-xylofoner og olietønderne, og alt i alt var forventningerne skruet lidt for højt op.

Anden gang skinnede solen. Barnet var nu stort nok til at spille på de udendørs instrumenter og lege i de forskellige redskaber. Samtidig opdagede vi det fantastiske “Højbyhus”, der ligger ved parkeringspladsen nær ved musiklegepladsen. Bageri, café og butik. Økologiske varer og hyggelige rammer. Helt klart et must efter et besøg på legepladsen.

Legepladsen rummer både instrumenter og almindelige legeredskaber som karrusel og klatrestativ. Den er fin for de yngste, og der er god plads.

Pris: Gratis.
Åbningstider: Døgnet rundt. 365 dage. Højbyhus har åbent i hverdagene (undtagen mandag) fra kl. 10-17.30 , og lørdag fra kl. 8-13.
Mad og drikke: Tag evt. madpakker med, og spis ude på legepladsen, hvis vejret er til det, eller endnu bedre: Besøg cafeen i det nærliggende Højbyhus, hvor der er boller, suppe, kage og sandwich til overkommelige cafepriser.
Toiletter:  Ja. I Højbyhus – som ligger fem minutters gang derfra.
Transport: I bil: Der er stor parkeringsplads 5 minutters gang fra legepladsen. Offentlig transport: Tag fx bus eller tog fra Odense. Det tager 35-40 minutter plus en kortere gåtur.
Adresse:
 Højbyvej 5B, 5260 Odense
Læs mere om musiklegepladsen i Højby og Højbyhus