legeskoven3_730x400

Legeskoven på Egeskov er vokset med en kæmpe klatrepyramide, en tryg miniputlegeplads, digitale eventyr og legeredskaber i massevis 

Omkring et næsten 700 år gammelt, kroget egetræ folder Legeskoven ved Egeskov Slot sig ud. Der er rutsjebaner, sørøverskibe, vippedyr, svævebane, klatrestativer og gynger, og det hele ligger i et smukt naturområde med blomster, græs og høje træer. Gennem området løber en å med små broer, som får de fleste børn til at stoppe og kaste sig ud i den klassiske disciplin: “kast en pind i på den ene side, og se den flyde ud på den anden”.

En 11 meter høj og 400 kvadratmeter stor, bolsjerød klatrepyramide giver alle dem, der ikke lider af højdeskræk, mulighed for at prøve kræfter med klatringens kunst. Og lad det være sagt med det samme: Pyramiden er for de lidt større børn med styrke og mod, for alene at komme op i den og ned igen er vanskeligt. Men er man deroppe, føles det trygt, lød det fra samtlige børn. Pyramiden har små huler, hvor man kan tage et hvil på vej mod toppen.

Ved siden af klatrepyramiden ligger lilleskoven, der rummer legeredskaber for de allermindste. Små gynger af typen, der aldrig rigtig kan komme højt op, en lille karrusel og andre rolige fornøjelser for de ca. 1-4-årige.

På H. C. Andersen-legepladsen kan man tage mobiltelefonen frem og få fortalt et af Andersens eventyr ved at scanne skiltene, men for de børn, vi testede med, var det svært at holde sig fanget ved en skærm, når resten af legepladsens aktiviteter lokkede. Sandsynligvis er de digitale tilbud bedst til en heldagsudflugt, hvor man har brug for en lille pause.

Legeskoven er også kendt for muligheden for at få lov vandre fra trækrone til trækrone. “Tree Top Walking” i 10-15 meters højde gør det (måske) af med den sidste rest af højdeskræk og giver en fantastisk oplevelse og udsigt over området.

Sæt en hel dag af, når I besøger Egeskov, for billetprisen er forholdsvis høj, og udover Legeskoven er der også slottet, labyrinten, Draculas Krypt, segway-banen (fra 10 år),  museerne og en masse andre aktiviteter for børn og voksne.

SE BILLEDERNE FRA LEGESKOVEN VED AT KLIKKE PÅ GALLERIET TIL HØJRE.

Pris: 180 kr. for voksne og 95 kr. for børn. I sommersæsonen er entreen højere. Sæsonkort koster 300 kr. for voksne og 180 for børn. Læs mere om billetpriser
Åbningstider: Egeskov åbner fredag den 22. april, Store bededag, 2016 og har åbent 10-17 (slot 11-17) ind til 19. juni. Derefter udvides åbningstiden i sommerperioden. Læs mere om åbningstiderne her
Mad og drikke: Tag selv madpakken og eftermiddagskagen med og spis ved et af de mange borde-bænkesæt under det gamle egetræ i midten af legeskoven, eller køb et øko-pølsehorn, salater, en burger eller is i butikken ved Legeskoven.
Toiletter: Ja, flere, og de er fine.
Transport: I bil tager det ca. 30 minutter fra Odense eller Nyborg, et kvarter fra Svendborg og 45 minutter fra Middelfart. Skal I med offentlig transport, er det letteste at ramme Kværndrup Station med Odense-Svendborg-banen, gå til Banepladsen i Kværndrup, og tage bus 920 mod Faaborg derfra. Tjek rejseplanen for tidspunkter.
Adresse: Egeskov Slot, Egeskov Gade 18, 5772 Kværndrup.
Læs mere om Egeskov