Dreng-i-Kano

Ro i kajak, prøv en ridetur, test balancen på et sup-board, eller tag en naturvejleder i hånden, og få svar på alle dine spørgsmål om planter og dyreliv. Der er oplevelser for børn og voksne, når det er Fjordens Dag den 11. September.

Ridning2

Målet med Fjordens Dag er at friste store og små til at udforske, passe på og blive klogere på naturen omkring fjordene i Danmark. På Fyn er der ture og aktiviteter omkring Odense og Kerteminde Fjord.

Aktiviteterne finder bl.a. sted ved Boels Bro, Stige Ø, Klintebjerg og Seden Strandby. På Stige Ø kan man f.eks. ro i kajak, fægte, køre mountainbikes, løbe orienteringsløb, dyrke yoga, prøve sup-boards eller være cirkusartist Se hele programmet for Fjordens Dag. Det er 32 sider med aktiviteter og udflugtssteder.

Cirkus-Flik-Flak

Der er også mulighed for at deltage i konkurrencer, smage smagsprøver eller møde naturglade kendisser som Sebastian Klein og Martin Keller – kendt fra tv. Lokale museer og foreninger deltager også i løjerne, og på Vikingemuseet Ladby, er der f.eks. planlagt familieaktiviteter i vandkanten.

20160612_153628

 

Nu behøver man jo ikke kun at udforske vand, dyre- og plantelivet omkring fjorden denne dag. På siden “Fjordens dag – hver dag” er der inspiration at hente til aktiviteter, overnatning og udflugter ved Odense Fjord.

(Fotos: PR-fotos/Fjordens dag + Lene Halmø Terkelsen)

LÆS OGSÅ: OPLEV NATUREN MED BØRN – NATURVEJLEDERENS BEDSTE TIPS