Skovsgaard_730x400

Vi har besøgt Skovsgaard både sommer og vinter, og det er en fornøjelse hver gang. Hvorfor? Fordi der er ufatteligt flot, der er plæner at løbe på, et imponerende gods, som ikke er større end at selv de mindste kan holde til at trave igennem alle rum igennem og høre lidt om ”hvordan det var i gamle dage”, og så er der jo dyrene. Lige fra katte til køer.

 

Det er Danmarks Naturfredningsforening, der driver stedet, og om sommeren afholder de en masse aktiviteter for børn. Man kan fange dyr i vandhuller, karte uld, bage pandekager over bål og se på insekter i mikroskop.

 

På museerne kan man se legetøj, hestevogne, traktorer og andre sager, fra tipoldemor var ung. Oppe på godset er der også mulighed for at klæde sig ud som godsejerdatter, malkepige eller gårdkarl. Cafeen kan kun anbefales, og om sommeren er det skønt at sidde udenfor og se ned på voldgravens grønne vand.

 

Pris: Det er gratis at gå rundt og nyde området. Museerne er gratis for børn ind til 18 år, mens entreen er 60 kr. for voksne.
Mad og drikke: Man kan godt tage madpakker, der er borde og bænke, men cafeen er helt klart et besøg værd. Der er gode frokostretter (salater, frikadeller mm.), lækre boller, is og lagkage. Alt er økologisk.
Toiletter: Ja. Findes i cafeen.
Transport: Bil eller – for de seje – cykel. Offentlig transport er med cafédamens ord “helt umulig”, da busserne kun kører til Lindelse, som ligger et godt stykke derfra.
Adresse:
 Kågårdsvej 6, 5900 Rudkøbing

 

Læs mere om åbningstider mm.
Læs mere om børneaktiviteter på Skovsgaard Gods